vrijdag, 21. januari 2011 - 17:19 Update: 08-07-2014 1:01

Heracles Almelo moet kater wegspoelen tegen fit AZ

Almelo

(Elfvoetbal) FC Twente deelde woensdagavond een flinke tik uit aan de buren in Almelo. Heracles kreeg een ruime 5-0 nederlaag te verwerken. In het duel met AZ, dat zaterdagavond wordt gespeeld, mag de ploeg van trainer Peter Bosz zich proberen te revancheren.

Bij AZ keert Hector Moreno terug van een schorsing. Daardoor moet Kew Jaliens waarschijnlijk weer plaatsnemen op de reservebank. Tegenover de terugkeer van Moreno staat echter nog wel de schorsing van Pontus Wernbloom.

AZ speelde afgelopen woensdag met 2-2 gelijk tegen NEC. Geen reden voor trainer Gertjan Verbeek om zich zorg te maken. "De ploeg staat er fysiek goed voor", zei de trainer vrijdag op de website van de Alkmaarders. "Er zijn na het duel met NEC geen blessuregevallen bijgekomen." Bij AZ zijn doelman Joey Didulica en verdediger Ramon echter nog wel herstellende van blessures.

Ondanks dat Heracles afgelopen week van de mat werd geveegd door Twente, weet Verbeek dat zijn ploeg niet zomaar wint in Almelo. "Als je kijkt naar de resultaten, dan hebben ze 18 punten gehaald in thuiswedstrijden en maar één in een uitduel."

Heracles Almelo - AZ, zaterdag 18.45 uur
Vermoedelijke opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer; Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms; Quansah, Overtoom, Fledderus; Douglas, Armenteros, Everton.
AZ: Romero; Marcellis, Moreno, Moisander, Klavan; Elm, Falkenburg, Schaars; Gudmundsson, Sigthorsson, Martens.
Categorie:
Tag(s):