zondag, 21. augustus 2011 - 14:46 Update: 08-07-2014 0:57

Heracles en Feyenoord behouden met gelijkspel ongeslagen status

(Elfvoetbal) In een uitverkocht Polman Stadion hebben Heracles Almelo en Feyenoord hun ongeslagen status behouden: het werd 1-1. Glynor Plet zorgde voor de openingstreffer en zag Guyon Fernandez niet veel later gelijkmaken.

Na een teleurstellende eerst helft herpakte met name Feyenoord zich prima.
In de eerste helft viel er weinig te beleven. Feyenoord, dat dezelfde opstelling hanteerde als vorige week tegen Roda JC, was de onderliggende partij en liet niet zien dat het een ongeslagen status had. Beide ploegen begonnen fel aan het duel en zaten er kort op. Dit leidde tot veel slordigheden in de passing en dus tot veel balverlies. Hoewel Heracles meer de bal in het bezit had, kon het dat niet omzetten in de score.

Echte kansen vielen er in het eerste bedrijf niet te noteren. Heracles was in het begin echter wel gevaarlijk met een vrije trap van Willie Overtoom. De thuisploeg bleef ook daarna de meeste dreiging houden, maar kon de defensie van de bezoekers niet overmeesteren. Vlak voor rust probeerde Stefan de Vrij het nog van afstand, maar ook zijn schot vanuit de tweede lijn was niet goed genoeg voor een treffer.

Na de theepauze kreeg Heracles meteen een goede mogelijkheid. Samuel Armenteros wist een mooie combinatie met Douglas niet tot doelpunt te promoveren. Na een kwartier liet ook Feyenoord even van zich horen; Sekou Cissé was van afstand gevaarlijk, maar Pasveer lag in de weg. Niet veel later kwam Plet in het veld en hij beschaamde het vertrouwen van trainer Peter Bosz niet. Plet zette met zijn eerste balcontact Heracles op voorsprong: 1-0. Daarmee zorgde de aanvaller eveneens voor het eerste tegendoelpunt van Feyenoord dit seizoen.

Feyenoord leek wakker geschud na de openingstreffer en wist dat het meer moest gaan aanvallen. Hoewel het voetbal er niet beter op werd, kreeg Feyenoord meer dreiging en scoorde het zelfs. Na goed voorbereidend werk van Ruben Schaken, die overigens een prima invalbeurt kende, kon Fernandez op de doellijn binnentikken: 1-1. Heracles en Feyenoord waren daarna beiden nog een aantal keer gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.
Categorie:
Tag(s):