zondag, 12. juni 2011 - 14:03 Update: 08-07-2014 0:58

Heracles zet streep door plannen nieuw onderkomen

Almelo

(Elfvoetbal) Heracles Almelo lijkt een streep te zetten door de plannen voor het bouwen van een nieuw stadion.

De omliggende clubs hadden al een akkoord bereikt met de Heraclieden over de herinrichting van de sportparken en een politiek akkoord over een geldlening lijkt eveneens dichtbij, maar het is Heracles wat dreigt zich terug te trekken.

De club uit de eredivisie en de Stichting Stadion Heracles vinden de voorwaarden die de gemeente stelt voor het verlenen van de lening onacceptabel.

De club uit Almelo hoopt op een lening van vijftien miljoen euro, waarmee de helft van de bouw gefinancierd kan worden. "Ik heb geen zin meer om aan een dood paard te trekken", is voorzitter Jan Smit duidelijk tegenover TC/Tubantia.

De Stichting Stadion Heracles is eveneens teleurgesteld in de gemeente. "We zijn teleurgesteld in het gebrek aan vertrouwen bij de gemeente en het ontbreken van flexibiliteit in de voorstellen", zijn ze duidelijk.

"Er is onvoldoende basis voor vertrouwen bij de gemeente. Ze gooien de boel met niet werkbare voorstellen op slot. Zo kunnen we niet verder", voegt accountant André Oude Weernink daar aan toe.
Categorie:
Tag(s):