woensdag, 2. maart 2011 - 19:38

Het nieuwe pinnen kan beginnen

Amsterdam

Minister De Jager van Financiën heeft woensdag het startsein voor de landelijke uitrol van het nieuwe pinnen gegeven. Hij stak een grote pinpas met chip in een al even groot betaalapparaat. Daarmee gaf hij aan dat het nieuwe pinnen echt gaat beginnen. Voor het einde van het jaar zal overal in Nederland het nieuwe pinnen het oude PIN, met de magneetstrip, hebben vervangen.

Na de succesvolle proef in Amsterdam en Leidschendam gaat Nederland vanaf vandaag de betaalpas insteken in plaats van doorhalen. Op dit moment beschikken alle consumenten over een betaalpas die geschikt is voor het nieuwe pinnen. Van alle 260.000 betaalautomaten in winkels is ruim 90% aangepast. Wachten op een 100% dekking is niet nodig en daarom zullen consumenten steeds vaker te maken krijgen met het nieuwe pinnen.

Ondernemers die nog geen nieuwe betaalautomaten hebben aangeschaft zullen dit binnenkort gaan doen, omdat na 31 december van dit jaar het oude merk PIN ophoudt te bestaan. Daarmee komt een einde aan het magneetstriptijdperk. Door de voortschrijdende techniek was de magneetstrip gevoelig voor skimming.

Henk van den Broek, bestuurder Detailhandel Nederland zegt: 'Wij zijn blij met deze nieuwe vorm van pinnen. Het maakt het elektronisch betalingsverkeer een stuk veiliger; niet alleen is het goed tegen skimmen, ook in winkels brengt pinnen veiligheid!'
Provincie:
Tag(s):