dinsdag, 20. september 2011 - 9:58

Heythuysen krijgt golfbaan

Heythuysen

Na meer dan 10 jaar voorbereidingstijd, gaat de aanleg van een 18 holes golfbaan in Heythuysen van start. Initiatiefnemer Arbor-projecten heeft onlangs definitief de beschikking gekregen over de benodigde gronden en is voornemens om snel te starten met de aanleg van de eerste 9 holes. In een volgende fase worden dan nog eens 9 holes aangelegd en een verblijfsaccommodatie gebouwd.

De Raad van State heeft al in 2010 groen licht gegeven aan deze ontwikkeling, door het beroep tegen het bestemmingsplan ongegrond te verklaren. Nu ook de grondposities duidelijk zijn, staat niets meer de aanleg in de weg. Omdat de golfbaan een glooiend karakter krijgt, zal er eerst begonnen worden met de aanvoer en verwerking van de grond. Daarna zullen de holes en de groenvoorzieningen worden aangelegd. De verwachting is dat de eerste spelers in het najaar van 2012 op de golfbaan terecht kunnen.

De verwachting is dat de nieuwe golfbaan een impuls geeft aan recreatie en toerisme binnen Leudal en daarmee ook de Midden-Limburgse economie stimuleert.
Provincie:
Tag(s):