vrijdag, 14. januari 2011 - 17:00

'Hij leeft voort in woorden: ik ga even naar Albert Heijn'

Den Haag

‘Met Albert Heijn is een van de aartsvaders van het Nederlandse bedrijfsleven overleden’. Dat verklaarde minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vrijdag op het bericht van het overlijden van Albert Heijn, de oud-bestuursvoorzitter van het Koninklijke Ahold concern.

De kleinzoon van de oprichter van het supermarktconcern overleed donderdag 13 januari op 83-jarige leeftijd. Ahold is actief in Europa en de Verenigde Staten met ruim 3400 winkels.

Hollandse ondernemingszin
'Hij was het toonbeeld van Hollandse ondernemingszin: een man die met creativiteit, eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen van een familiebedrijf een internationaal dienstenconcern maakte,' aldus minister Verhagen. Albert Heijn bleef ook na zijn pensionering zeer betrokken bij de onderneming, ook toen het enige tijd in moeilijkheden verkeerde.

Invloed op dagelijks leven
Volgens minister Verhagen heeft geen enkele ondernemer de afgelopen decennia zoveel invloed gehad op het dagelijks leven in Nederland. 'Hij leeft voort in de woorden die je overal elke dag kunt horen: 'Ik ga even naar de Albert Heijn'.'
Provincie:
Tag(s):