donderdag, 17. maart 2011 - 15:39

Hillen opent Border Security Trainings Centre (BSTC)

Schiphol

Minister Hillen van Defensie heeft donderdag het Border Security Trainings Centre van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol geopend.

Dit opleidingsinstituut verzorgt opleidingen en trainingen op het gebied van grensveiligheid voor functionarissen die werkzaam zijn in het grensgebied van Nederland of elders in het Schengengebied.

De opleidingen van het Border Security Training Centre (BSTC), onderdeel van het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (LOKKmar), zijn niet alleen geschikt voor marechaussees, maar ook voor (inter)nationale ketenpartners waaronder leden van het agentschap van Europese grensbewakingorganisaties (Frontex ), personeel van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND), Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), Politie, Douane en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Het BSTC is een Frontex Partnership Academy. De Partnership Academies zijn verantwoordelijk voor de opleidingen en trainingen van Frontex. De Partnership Academies werken nauw samen op het gebied van het ontwikkelen, evalueren en aanbieden van opleidingen volgens EU-richtlijnen.

Marechaussees werken in het kader van Frontex op dit moment in Italië en Griekenland om de autoriteiten te ondersteunen bij de grensbewaking en de toestroom van vreemdelingen uit Noord Afrika. Ook de Kustwacht is hier met de inzet van een vliegtuig bij betrokken. In Griekenland is de Marechaussee in het kader van Frontex actief bij de toestroom van vreemdelingen via de grens met Turkije.
Provincie:
Tag(s):