maandag, 10. januari 2011 - 20:56

Historische archieven West Maas en Waal ondergebracht bij Regionaal Archief Nijmegen

Nijmegen

Vanaf aanstaande woensdag zijn de archieven van de gemeente West Maas en Waal voor iedereen toegankelijk via het Regionaal Archief Nijmegen.

Op die dag ondertekenen de gemeente West Maas en Waal en het Regionaal Archief de akte van overbrenging.

In 1999 besloot de gemeente West Maas en Waal om de archieven van de voormalige gemeenten Appeltern, Dreumel en Wamel en voorgangers uit de periode 1690- 1983 in Nijmegen onder te brengen. Dit gebeurde in het kader van een door de provincie gestimuleerd plan om te komen tot regionaal archiefbeheer in het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal. Hierbij werd het Regionaal Archief formeel als archiefbewaarplaats aangewezen. Ruim 400 meter archief is daarna naar Nijmegen overgebracht.

Bij het Regionaal Archief Nijmegen zijn de archieven uitgezocht en beschreven in archiefinventarissen, die men via de website: nijmegen.nl/archief kan raadplegen. De archiefstukken zelf zijn bij het Regionaal Archief in te zien. Daarmee wordt bijna drie eeuwen informatie over de lokale geschiedenis goed toegankelijk voor belangstellenden.

Met de afronding van de inventarisatie van de oude archieven van de gemeente West Maas en Waal zijn nu bijna alle gemeentelijke archieven in de regio goed verzorgd en toegankelijk gemaakt. Eerder werden al de archieven van Beuningen, Druten, Heumen, Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Wijchen ondergebracht bij het Regionaal Archief Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):