donderdag, 11. augustus 2011 - 12:28

Hobbelende woonarken niet door te snel varende schepen

Nieuwersluis

Het Korps Landelijke politiediensten (KLPD) heeft de afgelopen periode op het Amsterdam-Rijnkanaal de snelheden van binnenvaartschepen gecontroleerd na klachten van omliggende woonarkbewoners. Dit heeft het KLPD donderdag bekendgemaakt.

Van de 150 gecontroleerde schepen voeren er drie 1 kilometer boven de toegestane maximumsnelheid van 18 kilometer per uur. De betrokken schippers kregen een waarschuwing.

De Waterpolitie van het KLPD verrichtte de metingen vanaf de Westkanaaldijk bij de invaart van de Nieuwe Wetering, ter hoogte van Nieuwersluis. Woonarkbewoners daar klaagden over de waterbeweging die de volgens de bewoners te snel varende binnenvaartschepen veroorzaakten.

Bij de controles bleek dat de eventuele overlast niet veroorzaakt wordt door waterbeweging van schepen die sneller dan de toegestane 18 kilometer per uur varen. Wel is geconstateerd dat zelfs schepen die bijvoorbeeld 10 kilometer per uur varen, door hun diepgang en afmetingen, een zodanige zuiging veroorzaken dat de mogelijkheid bestaat dat de woonarken daar last van hebben.

‘Ook de komende tijd houdt de Waterpolitie de vinger aan de pols om te zien of de binnenvaartschepen zich houden aan de maximum toegestane snelheid’, aldus het KLPD.
Provincie:
Tag(s):