maandag, 31. januari 2011 - 14:18

Hollandse traktatie voor Nanjing Little Red Flower uit Cina

Emmen

De Chinese kinderen die deel uitmaken van de gerenommeerde dans- en theatergroep Nanjing Little Red Flower uit China werden maandag op obs. Meester Vegter in Emmen getrakteerd op een echte Hollandse traktatie, chocolademelk en stroopwafels.

Het gezelschap van 21 kinderen in de leeftijd van negen tot twaalf jaar is beroemd vanwege de hoogwaardige, spectaculaire dans en muziek en geeft voor het eerst in enkele Europese steden een optreden. Nanjing Little Red Flower is opgericht in de jaren ’50. Het is de eerste kindertheatergroep van China die academisch onderwijs en kunstonderwijscombineert met het geven van theatervoorstellingen. De groep bestaat uit meer dan 110 geselecteerde leerlingen in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar. De groep gaat de ene helft van de dag naar school; de andere helft volgen de kinderen een artistieke opleiding en krijgen ze dans-, muziek- en zangles.

De kinderen zijn zaterdag in Emmen aangekomen en zondag was de Europese primeur in theater De Muzeval in Emmen. Na een rondleiding door de school, gingen de kinderen gezamenlijk tekeningen maken als een blijvende herinnering aan het bezoek aan de school. De leerlingen uit groep 7 en 8 gaven hun Chinese leeftijdsgenootjes tot slot nog een Nederlands spaarvarken mee waarna het gezelschap weer vertrok.

Van het bezoek aan obs. Meester Vegter zijn door de kinderen zelf filmopnamen gemaakt. In de eerste week van februari wordt de film door CQ samen met de leerlingen gemonteerd en kan de film worden verstuurd naar China.

De schattige jonge artiesten zijn welkome gasten bij belangrijke gala’s en festivals en regelmatig te zien op de Chinese televisie. De jonge artiesten hebben opgetreden voor vele regeringsleiders en andere belangrijke buitenlandse gasten van China. In Nederland geeft Nanjing Little Red Flower nog een optreden in Eindhoven waarna ze vertrekken naar Engeland en Ierland.
Provincie:
Tag(s):