vrijdag, 25. november 2011 - 11:54

Hond verraadt inbrekers

Lelystad

In de nacht van donderdag op vrijdag is rond 05.00 uur een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. 'Hij wordt verdacht van een inbraak in een schuur op een boerenerf aan de Lisdoddeweg', meldt de politie vrijdag.

Geblaf
Die nacht hoorden de bewoners geluiden op het erf en werden ze wakker geblaft door hun hond. Toen ze buiten gingen kijken zagen ze dat er spullen uit de schuur waren gehaald, die verspreid lagen op het erf.

Toen ze twee personen zagen weglopen belden ze direct 112. Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving. Op de Larserweg zagen agenten een bestelbus rijden.

Ze besloten het voertuig te controleren. In de laadruimte troffen ze schoenen aan met verse modder erop. De agenten stelden die nacht nog een sporenonderzoek in en vergeleken het profiel van de schoen met de aangetroffen voetafdrukken in de modder op het erf.

Deze kwamen overeen waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De andere persoon die de bewoners hadden gezien werd niet meer aangetroffen. De aangever heeft aangifte gedaan van de inbraak. Wat er nu precies is weggenomen is nog onbekend.
Provincie:
Tag(s):