vrijdag, 28. januari 2011 - 14:49

Hondenlosloopgebied St. Pietersberg voorlopig gehandhaafd

Maastricht

Natuurmonumenten en de gemeente Maastricht gaan in gesprek met de Stichting De Gebeete Hoond om te komen tot een goede oplossing voor het hondenlosloopgebied bovenop de St. Pietersberg. Gezamenlijk worden alternatieven gezocht die tegemoet komen aan ieders belangen. Ook de provincie wordt bij dit proces betrokken. Totdat er een oplossing gevonden is, blijft het hondenlosloopgebied gehandhaafd.

Dat is de uitkomst van een overleg tussen wethouder Gerdo van Grootheest en de directeur van Natuurmonumenten. De vereniging Natuurmonumenten is eigenaar van de St. Pietersberg en werkt samen met de gemeente aan een kwaliteitsimpuls van het noordelijke deel van de berg. In 2008 hebben beide partijen hiervoor een uitvoeringsovereenkomst ondertekend.

Naast de restauratie van het Fort St. Pieter werkt de vereniging aan de herinrichting van de omgeving. Onderdeel daarvan zijn een stadsweide, een groentransferium, een informatievoorziening en een hondenlosloopterrein. Doel van de herinrichting is de realisatie van een herkenbare entree van de St. Pietersberg en het behouden en versterken van de unieke natuur.
Provincie:
Tag(s):