woensdag, 16. februari 2011 - 10:32

Honderden bekeuringen tijdens verkeerscontrole

Regio

De politie heeft dinsdag het verkeer in Drenthe gecontroleerd. Op de Exloërweg bij Valthe werd het verkeer gecontroleerd op snelheid. Tijdens deze controle werden 479 weggebruikers gecontroleerd, 123 reden te snel en ontvangen binnen kort een bekeuring.

Op het Zuiderdiep bij Valthermond werd het verkeer gecontroleerd op snelheid. Tijdens deze controle werden 655 weggebruikers gecontroleerd, 202 reden te snel en ontvangen een bekeuring.

Op de N374 bij Borger reed een automobilist te snel. Na correctie reed deze 109 kilometer per uur, waar ter plekke 80 kilometer per uur is toegestaan. Op de N374 bij Buinen werd een automobilist bekeurd voor het niet handsfree bellen.

Op de N378 bij Gasselte werd een automobilist bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

Op de N379 bij Tweede Exloermond werden drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Een automobilist werd bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en een automobilist werd bekeurd omdat deze te snel reed. De automobilist reed ter plekke na correctie 105 kilometer per uur, waar ter plekke 80 kilometer per uur is toegestaan. Op De Dreef werd het rijbewijs van een automobilist ingevorderd. De automobilist reed na correctie 162 kilometer per uur, waar ter plekke 80 kilometer per uur is toegestaan. Op de N379 bij Eerste Exloermond reden drie automobilisten (na correctie: 111, 129 en 118 kilometer per uur) te hard. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.
Provincie:
Tag(s):