dinsdag, 14. juni 2011 - 10:21

Honderden Elfstedentochtrijders op de bon

Bij controles tijdens de elfstedentocht voor motoren zijn honderden bekeuringen uitgedeeld en drie rijbewijzen in beslag genomen.

Bij een radarcontrole op de weg Woudsend - Spannenburg werden ongeveer 350 overtredingen geconstateerd voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De snelste mottorijder reed hier 123 kilometer per uur.

Op de Flieterpsterdyk in Reitsum werd een 22-jarige man uit Leeuwarden staande gehouden die 150 kilometer per uur reed, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. Ook op de Flieterpsterdyk, maar dan in Lichtaard, werd bij een 19-jarige motorrijder uit Amersfoort een snelheid van 165 kilometer per uur gemeten, waar 80 kilometer per uur toegstaan is.

Tenslotte werd op de Iedyk in Burdaard bij een 32-jarige man uit Oldeberkoop een snelheid gemeten van 171 kilometer per uur, waar een maximum snelheids van 80 kilometer per uur geldt. De man werd op de Zuidermiedeweg in Hallum staande gehouden. Van alle drie de mannen werd het rijbewijs ingevorderd en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Verder werden nog motorrijder met verkeerde verlichting en een motorrijder voor het negeren van het rode verkeerslicht bekeurd.
Provincie:
Tag(s):