donderdag, 7. juli 2011 - 16:55

Honderden gestolen paspoorten in beslag genomen

Amsterdam

De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen maanden meer dan 400 valse of gestolen paspoorten en andere (reis)documenten in beslag genomen. Deze documenten waren afkomstig uit een groot aantal landen, waaronder Polen, Duitsland, Frankrijk, Israel, Griekenland, Nederland, Groot-Brittannië, de Scandinavische landen en de Baltische staten.

De inbeslagnemingen zijn gedaan in een opsporingsonderzoek naar criminele organisaties, die zich internationaal bezig houden met mensensmokkel en documentenfraude. De paspoorten zijn gebruikt om illegalen de Europese Unie binnen te smokkelen.

Bij een doorzoeking van de woning van 56-jarige verdachte in Purmerend zijn nog eens 161 valse en/of gestolen documenten aangetroffen. De man is in België aangehouden en overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten.

De Brigade Recherche en Informatie van het District Noord-Oost van de Koninklijke Marechaussee doorzocht de afgelopen maanden meer dan tien woningen en verrichtte een tiental aanhoudingen. Daarbij zijn meer dan 400 gestolen of vervalste paspoorten en verblijfsdocumenten aangetroffen.

Er zitten nog vijf verdachten in voorlopige hechtenis. Drie van hen uit Amsterdam staan op 18 juli terecht in een proforma zitting bij de rechtbank Rotterdam. Van de verdachte uit Purmerend heeft de rechtbank op 9 juni de voorlopige hechtenis verlengd.
Provincie:
Tag(s):