donderdag, 4. augustus 2011 - 12:48

Hoofdverdachte explosie Emmen langer vast

Emmen

De 25-jarige hoofdverdachte van de explosie afgelopen zondag aan de Torenvalk in Emmen blijft 14 dagen langer vastzitten. De tweede verdachte, de 20-jarige man uit Assen, is in vrijheid gesteld door de rechter-commissaris. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

De 20-jarige verdachte blijft niet in voorlopige hechtenis omdat hij geen weet zou hebben van het aanwezige explosie gevaar. Hij blijft wel verdachte in deze zaak en het onderzoek is nog in volle gang.

Zondagavond heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) monsters genomen van de explosieve stoffen die in de woning zijn aangetroffen. Deze worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

De 25-jarige verdachte, de bewoner van het pand, was op zondag bezig in zijn woonkamer met het creëren van een substantie voor het maken van een vuurwerk- of rookbom.

De verdachte heeft aangegeven dat hij de bom maakte om op een open veld te laten ontploffen en anderen te laten schrikken, niet om mensen te treffen.
Provincie:
Tag(s):