donderdag, 6. oktober 2011 - 18:38

Hoogeveen heeft de beste binnenstad van Nederland

Hoogeveen

Hoogeveen is in de categorie middelgrote gemeenten verkozen tot ‘Beste binnenstad van Nederland 2011-2013’.

De andere twee kandidaten waren Gouda en Goes. De jury was erg positief over Hoogeveen: “Hoogeveen is de schaamte voorbij. Modern zijn is een kwaliteit. In Hoogeveen niet alleen gezamenlijk miljoenen investeren, maar ook gezamenlijk rendement!” De stappen die gemeenten de laatste paar jaar hebben gezet om de binnenstad aantrekkelijk te maken zijn doorslaggevend geweest voor het winnen van de titel.
Wethouder Anno Wietze Hiemstra: “Al het werk wat we als gemeente samen met de ondernemers hebben verzet in de binnenstad is bekroond met deze fantastische prijs. Hoogeveen is twee jaar lang dé Beste binnenstad van Nederland. Het winnen van deze titel gaat heel veel mooie dingen voor Hoogeveen opleveren. Daar ben ik van overtuigd. Samen met de ondernemers gaan de we komende jaren verder werken aan een aangenaam anders centrum in de Beste binnenstad van Nederland!”

Naast zo’n twintig andere Hoogeveners was ook de voorzitter van de Stichting Centrummanagement, Kees Raven, aanwezig bij de uitreiking van de prijs. “De ondernemers in Hoogeveen kunnen nu met trots zeggen: wij werken in de Beste binnenstad van Nederland. Dat is geweldig. De titel ‘Beste binnenstad van Nederland 2011-2013’ gaat de ondernemers een drukke tijd bezorgen. Ervaring in andere gemeenten leert namelijk dat het winnen van deze titel zorgt voor een flinke (economische) impuls in het centrum.”
Provincie:
Tag(s):