woensdag, 28. september 2011 - 22:32

Hoogeveen is net niet de ‘Sportgemeente van het Jaar’ geworden

Hoogeveen

Hoogeveen is net niet de ‘Sportgemeente van het Jaar’ geworden. Tijdens het congres van de Vereniging Sport en Gemeenten is woensdagavond de winnaar bekend gemaakt. Arnhem sleepte de titel in de wacht.

Naast Hoogeveen en Arnhem waren Den Haag, Enschede en 's-Hertogenbosch in de race voor de titel. De jury had lovende woorden voor alle genomineerden. Deze vijf gemeenten zetten zich op bewonderenswaardige manier in voor sport in hun gemeente. Dat verdient zeker een compliment. Wethouder Klaas Smid is dan ook zeer tevreden: “Het natuurlijk al een prijs op zich, als je voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt genomineerd. Het geeft aan dat we op de goede weg zijn met sport in onze gemeente.”

Twee nominaties voor deze mooie titel zijn nog zeker geen reden om achterover te leunen. Het is juist een prachtige motivatie om met volle inzet te blijven werken aan de topconditie van de sport in Hoogeveen. De gemeente Hoogeveen gaat de komende periode door op de ingeslagen weg. De belangrijkste inzet komt hierbij van de vele vrijwilligers die de vele sportverenigingen in de gemeente draaiend houden. Ook het team van combinatiefunctionarissen doet er alles aan om het sporten te stimuleren. Dit doet het team door het versterken van de huidige sportinfrastructuur, het ondersteunen van sportverenigingen en het geven van bewegingsonderwijs op scholen.

Daarnaast worden het hele jaar door, in samenwerking met sportverenigingen, extra sportdagen georganiseerd. In september ging het bijvoorbeeld om de sportmarkt Hoogeveen Sport! en de jeugdatletiekdag met HAC’63. In oktober staan onder anderen de jeugdwaterpolodag met ZPC en het Cruijff Court voetbaltoernooi op de agenda.

Om sport voor iedereen mogelijk te maken, zijn goed uitgeruste sportaccommodaties nodig. Ook hier wordt hard aan gewerkt. Recente voorbeelden hiervan zijn het vernieuwen van de sporthal De Brug in Elim, sporthal Valkenlaan, sporthal Trasselt en gymzaal de Booijenverlaat. Voor de buitensport is een van de voorbeelden de doorontwikkeling van sportpark Bentinckspark. Daarnaast wordt gewerkt aan de realisatie van een multifunctionele wieleraccommodatie aan de westkant van Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):