dinsdag, 15. maart 2011 - 21:32

Hoogeveen wil 120 voor eerste deel A37

Hoogeveen

Hoogeveen wil dat op een deel van de A37 tussen Hoogeveen en Klazienaveen de maximumsnelheid gehandhaafd blijft op 120 kilometer per uur. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wijst de Drentse snelweg aan als experimenttraject voor een hogere maximumsnelheid.

Het is niet duidelijk of de minister al vanaf het klaverblad de snelheid wil verhogen. Wethouder Tiens Eerenstein: “Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders een brief naar de minister gestuurd met het verzoek de snelheidsverhoging pas nabij afslag 1, Hoogeveen-Oost, te laten ingaan.”

Met het in stand houden van de maximumsnelheid van 120 kilometer per uur wordt de overlast van de aangrenzende woonwijken beperkt. De Hoogeveense wijken Venesluis, Zuid en Wolfsbos liggen namelijk aan het traject klaverblad-afslag 1. Ook is met het handhaven van de bestaande situatie ter hoogte van Hoogeveen een evaluatie van de proef eenvoudiger, met meer kans op een positief resultaat. In het najaar van 2011 wil de minister de proef met verhoogde snelheid evalueren en aan de hand van de resultaten besluiten hoe de maatregel verder uit te gaan rollen. Uiteindelijk wil ze op een derde van de autosnelwegen de maximum snelheid verhogen naar 130 km/uur.
Provincie:
Tag(s):