woensdag, 16. november 2011 - 22:55

Hoogeveener bekend moord inwoner Ruinen

De 36-jarige inwoner van Hoogeveen, die vorige week woensdag is aangehouden in verband met de gewelddadige dood van een 39-jarige inwoner van Ruinen, heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de dood van deze man. Afgelopen dinsdag hield het rechercheteam dat deze zaak onderzoekt, een tweede verdachte aan. Onderzocht wordt of deze 46-jarige vrouw uit Hoogeveen een rol heeft gespeeld bij de verdwijning van een aantal goederen uit de woning van het slachtoffer.

Uit de sectie op het lichaam van het slachtoffer is gebleken dat hij door messteken om het leven is gekomen. Tijdens de verhoren na zijn aanhouding bekende de 36-jarige verdachte zijn betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Over het motief bestaat nog geen duidelijkheid. Wel is duidelijk geworden dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kenden en dat de verdachte bij het slachtoffer over de vloer kwam en daar wel eens overnachtte. Het wapen waarmee vermoedelijk het misdrijf is gepleegd, is door de politie teruggevonden in een woning in Hoogeveen.

Uit het rechercheonderzoek kwam naar voren dat uit de woning van het slachtoffer meerdere goederen verdwenen waren. Ook zijn auto was weg. Deze auto is in het bezit geweest van de verdachte en is vorige week dinsdagavond aangetroffen bij een autohandelaar in Hoogeveen en daar in beslag genomen. Onderzoek naar de andere spullen leidde tot de aanhouding van de 46-jarige vrouw. Een deel van de verdwenen spullen is teruggevonden. Onderzocht wordt wanneer en op welke wijze de goederen uit de woning van het slachtoffer zijn verdwenen en of er een relatie is met het gepleegde misdrijf.
Provincie:
Tag(s):