donderdag, 17. februari 2011 - 20:55

Hoogste punt van De Nieuwe Kolk bereikt

Assen

De contouren van het complex De Nieuwe Kolk beginnen zich steeds duidelijker af te tekenen. Donderdag werd het hoogste punt bereikt en dat werd door opdrachtgevers gemeente Assen en Actium, samen met uitvoerder BAM gevierd. Wethouder Maurice Hoogeveen sprak de aanwezigen kort toe op de bouwplaats en hees de vlag als symbool voor het bereiken van het hoogste punt. In het eerste kwartaal van 2012 zal het complex in zijn geheel worden opgeleverd, waarna de gebruikers hun intrek kunnen nemen.

De Nieuwe Kolk herbergt straks o.a. de Bibliotheek Assen, een theater en een bioscoop, het Centrum Beeldende Kunst Drenthe, Biblionet en een zelfstandige horeca-voorziening. Ook komt er een ruime parkeergarage en een havenvoorziening. Actium gaat er 65 appartementen en twee commerciële ruimten verhuren. Voor het monumentale pand op de kop van de Vaart zoekt de woningcorporatie een huurder om er een restaurant te exploiteren.

In juni 2009 zijn de werkzaamheden voor De Nieuwe Kolk gestart. Uit de enorme bouwput aan de kop van de Vaart is de afgelopen maanden een stevig gebouw verrezen. De ondergrondse parkeergarage (500 plaatsen), fietsenkelder (350 plaatsen) en de ondergrondse bioscoopzalen werden als eerste gerealiseerd. Rond de zomer kwam men boven het maaiveld uit. Kort daarop werd gestart met het opbouwen van een beeldbepalend deel van het gebouw: de toneeltoren, opgetrokken uit staal en beton. Deze gaat zo’n 25 meter de hoogte in.
Provincie:
Tag(s):