vrijdag, 11. november 2011 - 14:02 Update: 08-07-2014 0:55

Hooligans Wisla waarschuwen: 'Neem lijkenzakken mee naar Kraków'

Enschede

(Elfvoetbal) Na PSV heeft ook FC Twente haar eigen supporters gewaarschuwd voor de resterende wedstrijden van de groepsfase in de Europa League.

Op 14 december sluiten de oosterlingen haar poule af met een bezoek aan Wisla Kraków. De harde kern van de inmiddels ex-club van trainer Robert Maaskant heeft ernstige dreigementen geuit in de richting van de Enschedese club.

Eén van die dreigementen luidde dat FC Twente lijkenzakken mee zou moeten nemen naar Krakow. Dergelijke geluiden sijpelden een dag eerder ook al binnen in Eindhoven.

De supportersvereniging van PSV besloot daarop geen georganiseerde reis naar Warschau te plannen, waar de Brabantse club het op 30 november opneemt tegen Legia Warschau. Supporters, die toch naar Polen afreizen, wordt geadviseerd geen kleding te dragen die laat zien supporter te zijn van PSV. Dat FC Twente eenzelfde advies afgeeft, lijkt vanzelfsprekend.

Minister-president Donald Tusk heeft inmiddels helemaal genoeg van het herhaaldelijke supportersgeweld. Vanaf dit weekeinde komen Poolse voetbalfans alleen nog de stadions in wanneer ze een entreebewijs hebben waarop hun naam staat.

Ook moeten ze een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben. De regering hoopt op die manier de problemen met de gewelddadige hooligans te kunnen bestrijden.

Volgend jaar zomer vindt het EK voor de helft plaats in het Oostblokland.
Categorie:
Tag(s):