vrijdag, 11. maart 2011 - 14:40

Hr. Ms. Middelburg op zoek naar vermist Zeeuws visserstrio

Middelburg

Mijnenjager Hr. Ms. Middelburg is vrijdagmiddag richting Frankrijk vertrokken in de hoop de drie vermiste bemanningsleden van het vissersschip Nieuwpoort 28 te vinden.

Sinds de garnalenkotter op 1 maart kapseisde in internationale wateren op ruim twintig kilometer van het Franse Duinkerke, leverde een speurtocht naar het drietal niks op.

Defensie heeft nu, op een aanvraag om steunverlening door de burgemeester van Middelburg, het marineschip ingezet om in dat gebied verder te zoeken naar de Zeeuwen uit Arnemuiden en Oost-Souburg.

Ondrwaterrobot
De mijnenjager heeft een Remus, een onderwaterrobot, aan boord. De inschatting is dat de inzet van de marine met deze onderwaterrobot en duikers, kans van slagen heeft. Vanaf morgen hoopt de bemanning van Hr. Ms. Middelburg bij gunstig tij aan de slag te kunnen.

Omdat er geen kans meer bestaat op overlevenden is de Franse kustwacht gestopt met zoeken. Twee Nederlandse vissersschepen gingen daar nog wel mee door. Het leverde tot nu toe slechts enkele persoonlijke voorwerpen van de drie mannen op.

Vanaf maandag blijft er nog één Zeeuwse visser in het gebied om de marine desgewenst te assisteren. De Nieuwpoort 28 is eerder al naar Vlissingen gesleept om de oorzaak van het ongeval te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):