donderdag, 6. januari 2011 - 20:10 Update: 08-07-2014 1:01

Hugo Borst stopt per direct met alle tv-werkzaamheden en sportcolumns

(Elfvoetbal) Hugo Borst stopt met onmiddellijke ingang met al zijn werkzaamheden op televisie. Hij stopt ook met zijn column op de sportpagina's van het AD.

De geplande vierde serie Over vaders en zonen (VPRO) gaat deze zomer ook niet door. In april stonden zes afleveringen gepland van Hard gras (PowNed). Die gaan wel door, al zal presentator Henk Spaan nu alleen de reeks voor zijn rekening nemen. In december besloot Borst al te stoppen als tafelheer bij De Wereld Draait Door.

In het Algemeen Dagblad, waar hij wel aanblijft als algemeen columnist, verklaart Borst zich al maanden doodmoe te voelen. "Ik zat tegen een burn-out aan. Ik ben dus erg voorzichtig. Dat ik met tv maken stop heeft meer redenen trouwens. Ik betrapte mezelf in 2010 op een gebrek aan inspiratie. Ik ben erg kritisch op mezelf."

"Ik vind dat een mens alles wat hij doet gepassioneerd moet doen. Dat was te vaak niet meer het geval. Mijn liefde voor voetbal en voetbaljournalistiek heeft in 2010 bovendien een enorme oplazer gekregen. Of ik de eerzucht en ijdelheid om op het scherm te verschijnen hervind, weet ik niet. Ik zie wel. Ik ga lekker schrijven."

Borst zet na vijftien jaar ook een punt achter zijn zaterdagse voetbalcolumn in het Algemeen Dagblad, maar blijft voor die krant wel andere stukjes maken. "Dat is wat ik het allerliefst doe, schrijven. Ik heb wel zeven boeken in mijn hoofd zitten. Goede non-fictie, daar ga ik nu eindelijk weer de tijd voor vinden." In goed overleg met de leiding van NOS Studio Sport heeft hij zijn contract dat hem al sinds 2002 aan Studio Voetbal verbindt opgezegd.

Borst is op zondag 23 januari voor het laatst op tv te zien. Dan is hij hoofdpersoon in het familiegeschiedenisprogramma Verborgen Verleden van de NTR.
Categorie:
Tag(s):