zaterdag, 24. september 2011 - 17:26

Huis-aan-huisbrief Ritthem over explosie, EOD helpt bij onderzoek

Ritthem

Burgemeester René H. Roep liet zaterdag in Ritthem een brief bezorgen om de inwoners van Ritthem op de hoogte te brengen van het onderzoek naar de explosie die gisteravond op het strand van Ritthem plaatsvond.

Na meldingen over een harde knal uit Ritthem en omstreken deed de politie vrijdagavond onderzoek op het strand van Ritthem. Zaterdagmorgen werd bij laag water verder onderzoek gedaan. Eén van de drie caissons bleek te zijn geëxplodeerd.

Hierop is de Explosieve Opruimings Dienst erbij gehaald. Na uitgebreid onderzoek op het strand kwam de EOD tot de conclusie dat de caisson niet door een projectie uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing is gekomen.

Er zijn geen sporen gevonden die erop duiden dat een onopgemerkt Duits oorlogsexplosief de ontploffing heeft veroorzaakt. Ook zijn er geen andere mogelijk gevaarlijke projectielen rond het caisson aangetroffen.
Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat het verdere onderzoek naar de explosie nu weer door politie Zeeland zal worden gedaan.

De gemeente Vlissingen heeft het gebied rond de ontplofte caisson weer vrijgegeven.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) arriveerde zaterdagmiddag in Ritthem om onderzoek te doen. Eind van de middag, bij afgaand tij, werd het water uit de caisson gepompt. Met een graafmachine werd een wal opgeworpen, om het water weg te houden. Vervolgens konden de experts van de EOD nader onderzoek doen.

De burgemeester wachtte de uitkomst van dit onderzoek en het advies van de EOD af. Indien de EOD het nodig achtte, zou hij maatregelen laten nemen.

Het strand van Ritthem en de toeleidende wegen, inclusief fietspaden, waren tot nader order afgesloten, zodat de EOD de ruimte had om zijn werk te doen.

Nieuwe ontwikkelingen zijn te lezen op www.vlissingen.nl.
Provincie:
Tag(s):