vrijdag, 11. februari 2011 - 21:05

Huiselijk geweld op de huishoudbeurs

Amsterdam

Het doorbreken van taboes en slechten van de aangiftedrempel. Dat is wat de politie wil met voorlichting over de aanpak van huishoudelijk geweld tijdens de komende Huishoudbeurs.

Politiemedewerkers van het programma geweld gaan met bezoekers van de Huishoudbeurs in gesprek over huiselijk geweld. Ze vertellen welke stappen je als slachtoffer van huiselijk geweld kunt zetten, welke consequenties en hulptrajecten er zijn voor daders, maar ook wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand anders slachtoffer van huiselijk geweld is. Van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 februari staat de politie Amsterdam-Amstelland met een eigen stand op de Huishoudbeurs.

Regionaal projectleider Lilian Liem-Kon-Tja licht haar keuze toe om deel te nemen aan de Huishoudbeurs: “In ons werk merken we vaak dat er toch nog een bepaald taboe rust op het thema huiselijk geweld. Het is natuurlijk iets dat zich achter de voordeur afspeelt en dat is voor veel mensen nog wel een drempel om in actie te komen of aangifte te doen. Maar een dader kan ook al worden aangehouden zonder dat het slachtoffer aangifte doet. We willen de mensen dus goed uitleggen hoe huiselijk geweld kan worden gestopt.”
De politiestand is op alle dagen van de Huishoudbeurs te vinden in hal 7,
het standnummer is 07120.
Provincie:
Tag(s):