dinsdag, 4. oktober 2011 - 11:51

Huiszoekingen bij Leden Hells Angels

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft dinsdagochtend de prominente Hells Angel Harrie S. en crimineel Donald G. opgepakt. Dat meldt het NOS-journaal.

Justitie wil niet zeggen waarvan de twee worden verdacht. S. werd opgepakt bij een huiszoeking. Die richtte zich op administratie en computers. De actie was niet gericht tegen de Angels als club.
Donald G. en Harrie S. waren eerder dit jaar betrokken bij de afpersing van een drugscrimineel. Of dat te maken heeft met de arrestatie is onduidelijk.

Ongeveer 250 rechercheurs doorzochten vandaag in totaal 21 woningen en twee bedrijven van de verdachten.

Deze doorzoekingen hadden plaats in Almere, Nieuw Buinen, Landsmeer, Amsterdam, Den Haag, Purmerend, Aalsmeer, Lijnden, Zaandam en Terwolde. Daarbij is door het Landelijk Parket in samenwerking met het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) beslag gelegd op vier woningen, een vakantiechalet, 12 personenauto's, een motorfiets, drie scooters en een tractor.

Daarnaast is beslag gelegd op administratie en boekhoudingen, 25 bankrekeningen, een grote hoeveelheid antiek, horloges, sieraden, tassen en huisraad. Ook zijn twee vuurwapens met munitie in beslag genomen, omdat deze niet volgens de voorwaarden in de wapenvergunning werden bewaard. De in beslag genomen goederen worden opgeslagen bij de dienst Domeinen.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):