dinsdag, 25. januari 2011 - 14:53

Huldiging van held in Sluis

Sluis

Burgemeester Jaap Sala reikt op donderdag 27 januari 2011 omstreeks 15.00 uur een bronzen medaille met getuigschrift uit aan de heer M.J.J. Mobach vanwege zijn dappere optreden bij het redden van een drenkeling.

De ontvangst vindt plaats in de raadzaal van het Belfort in Sluis, Groote Markt

Op 26 maart 2010 heeft een aanrijding plaats gevonden tussen een fietser en een auto waarbij de fietser in de sloot bij de Retranchementseweg in Retranchement is beland. De auto reed dezelfde route als de fietser en was achterop tegen de fietser gekomen. Bestuurster zag dat er een koppeltje eenden op de weg zat en had daarvoor geremd en naar rechts uitgeweken. Tijdens deze uitwijkmanoeuvre reed de automobiliste de fietser vanachter aan. Zij had de fietser niet gezien. De fietser belandde op de voorruit van de auto en werd weggeslingerd in de berm/sloot.

Redder, de heer Mobach, heeft niets van het ongeval gezien. Op het moment dat hij als bestuurder van een vrachtwagen langs kwam rijden, zag hij een vrouw in de berm lopen. Op dat moment zag hij ook een persoon in de sloot liggen, op de buik, dus met het gezicht in/onder het water. De heer Mobach heeft niet getwijfeld. Is gestopt en heeft de heer Risseeuw uit het koude water gehaald en aan de kant getrokken. Aangekomen omstanders hebben de heer Mobach geholpen om de heer Risseeuw in de berm te leggen totdat de ambulance arriveerde om verder hulp te bieden.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen in Nederland wil dit feit niet zomaar voorbij laten gaan en heeft burgemeester Jaap Sala verzocht om aan de heer M.J.J. Mobach, voor zijn dappere optreden bij het redden van de heer E.J. Risseeuw, de daartoe passende erkenning uit te reiken.
Provincie:
Tag(s):