donderdag, 5. mei 2011 - 22:19

Hunebedgames Borger voorronde Sterkste Man van Nederland

Borger

Het moeten ware mannetjesputters geweest zijn, de Hunebedbouwers. Zonder technische hulpmiddelen legden zij de reusachtige stenen op hun plek. In navolging van hun potige voorvaderen gaan hedendaagse krachtpatsers op zaterdag 21 mei met elkaar de strijd aan tijdens de eerste editie van de Hunebedgames, voorronde in de strijd De Sterkste Man van Nederland.

Ze gaan vrachtwagen- en auto trekken, boomstam tillen, tapijtrollen en biervaten laden, deadliften en atlasstones tillen. Zo strijden de deelnemers aan de Hunebedgames om de titel Sterkste Man van Borger en een plaats in de finale van de Sterkste Man van Nederland.

De sportieve strijd tijdens de Hunebedgames vindt plaats in een sfeer van optimale gezelligheid. Zo wordt er op zaterdagmiddag 21 mei een grote jaarmarkt gehouden aan de Hoofdstraat in Borger. Verder richt Hotel Bieze bij de Hunebedgames een gezellig dorpsterras in, waar alle aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje kunnen genieten van volop sport, sfeer en gezelligheid.

De organisatie van de Hunebedgames is in handen van Activiteiten Commissie Borger, onderdeel van Ondernemersvereniging Borger. ,,Het idee leeft al enkele jaren’’, vertelt Borgerder ondernemers Erik Wichertjes. ,,We hebben de stemming gepeild en ons is duidelijk geworden dat dit idee in goede aarde valt bij zowel de Borgerder bevolking, de plaatselijke ondernemers, de gemeente en het Hunebedcentrum.’’

Het is de bedoeling dat de organisatie van de Hunebedgames op langere termijn navolging krijgt in Borger. ,,Wij zien de Hunebedgames graag uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend gezellig en drukbezocht evenement dat Borger op de kaart zet’’, zegt Wichertjes. Vanwege die inzet op een langdurig bestaan van de Hunebedgames, kiest ACB voor de eerste editie voor een enigszins bescheiden opzet. Wichertjes: ,,Wij kiezen voor een opbouw van dit evenement langs de weg der geleidelijkheid. Wij zien groeipotentie en weten zeker dat de Hunebedgames een evenement is dat hier een vaste plek in het hart krijgt.’’
Provincie:
Tag(s):