vrijdag, 11. maart 2011 - 17:02 Update: 08-07-2014 1:00

'Huntelaar is een reële optie voor Ajax'

Amsterdam

In de wandelgangen klonk het gerucht al langer. Maar nu is het juist News of the World, de grote sensatiekrant van Engeland, dat ermee uitpakt. Klaas-Jan Huntelaar zou komend seizoen terugkeren bij Ajax.

De clubleiding van Schalke 04 is ontevreden over de spits die afgelopen seizoen voor een recordbedrag van AC Milan werd overgenomen en zou hem weer graag van de hand doen. Volgens het Engelse dagblad, normaliter gespecialiseerd in de grootste roddel en achterklap op showbizzgebied, ziet coach Frank de Boer van Ajax in Huntelaar de ideale nummer 9 voor zijn team. Nieuws dat elk medium overigens ook had kunnen bedenken. Huntelaar was tot en met december 2008 in Amsterdam goed voor 105 doelpunten in 136 wedstrijden.

Schalke zou twaalf miljoen euro vragen voor de aanvaller van Oranje, terwijl Ajax niet meer dan tien miljoen euro zou willen neertellen voor de Achterhoeker. In 2008 verkocht Ajax Huntelaar nog voor 27 miljoen aan Real Madrid. Daarna speelde Huntelaar nog een seizoen voor AC Milan.

De krant meldt in hetzelfde nieuwsartikel dat Huntelaar de opvolger moet worden van Mounir El Hamdaoui. De aanvaller, die vorige week werd teruggezet naar de beloften van Ajax, zou naar Fulham vertrekken. Een voorwaarde is wel dat Martin Jol de nieuwe trainer van de Londenaren wordt. Bij zijn vertrek uit Amsterdam zou Jol hebben beloofd El Hamdaoui mee te nemen naar diens volgende club. De overgang van El Hamdaoui moet Ajax vijf miljoen euro opleveren.

UPDATE: Frank de Boer zou een terugkeer van Huntelaar graag werkelijkheid zien worden. De spits bekeek donderdag het duel met Spartak Moskou (0-1). "Ik heb hem na de wedstrijd nog even in het spelershome gesproken", aldus de trainer tijdens zijn perspraatje vrijdag. "Huntelaar zou fantastisch bij ons passen. Hij is een reële optie als hij aangeeft dat hij terug wil. Maar zo ver is het nog niet."
Categorie:
Tag(s):