donderdag, 10. maart 2011 - 19:50 Update: 08-07-2014 1:00

'Huntelaar komende zomer terug naar Ajax'

(Elfvoetbal) In de wandelgangen klonk het gerucht al langer. Maar nu is het juist News of the World, de grote sensatiekrant van Engeland, dat ermee uitpakt. Klaas Jan Huntelaar zou komend seizoen terugkeren bij Ajax.

De clubleiding van Schalke is ontevreden over de spits die afgelopen seizoen voor een recordbedrag van AC Milan werd overgenomen en zou hem weer graag van de hand doen.

Volgens het Engelse dagblad, normaliter gespecialiseerd in de grootste roddel en achterklap op showbizzgebied, ziet coach Frank de Boer van Ajax in Huntelaar de ideale nummer 9 voor zijn team. Nieuws dat elk medium overigens ook had kunnen bedenken. Huntelaar was tot en met december 2008 in Amsterdam goed voor 105 doelpunten in 136 wedstrijden.

Schalke zou twaalf miljoen euro vragen voor de aanvaller van Oranje, terwijl Ajax niet meer dan tien miljoen euro zou willen neertellen voor de Achterhoeker. In 2008 verkocht Ajax Huntelaar nog voor 27 miljoen aan Real Madrid. Daarna speelde Huntelaar nog een seizoen voor AC Milan.
De krant meldt in hetzelfde nieuwsartikel dat Huntelaar de opvolger moet worden van Mounir El Hamdaoui.

De aanvaller, die vorige week werd teruggezet naar de beloften van Ajax, zou naar Fulham vertrekken. Een voorwaarde is wel dat Martin Jol de nieuwe trainer van de Londenaren wordt. Bij zijn vertrek uit Amsterdam zou Jol hebben beloofd El Hamdaoui mee te nemen naar diens volgende club. De overgang van El Hamdaoui moet Ajax vijf miljoen euro opleveren.
Categorie:
Tag(s):