donderdag, 2. juni 2011 - 19:58

Hurry Up uit Zwartemeer handbalkampioen van Nederland

Zwartemeer

Zwartemeer tegen Emmen. Voor de bekerfinale bij de handbalheren stond donderdag een heuse streekderby op de affiche. De wedstrijd tussen Kremer/Hurry Up en Pals Groep/EenO werd dan ook in een bijzonder sfeervolle ambiance gespeeld, waarbij Kremer/Hurry Up een voorsprong van zes doelpunten uit handen gaf, maar in een ongemeen spannende eindfase op vechtlust toch succesvol bleek: (12-16) 25-27.

Kremer/Hurry Up, dat voor het eerst in haar bestaan in een grote handbalfinale stond, had zo’n 400 toeschouwers meegenomen, maar ook de fans van EenO waren in grote aantallen naar Almere gekomen. Een volgepakt en ongekend lawaaierig Topsportcentrum zag voor het eerst in de Nederlandse handbalhistorie twee Drentse ploegen om de Nationale Beker strijden. De mannen van Kremer/Hurry Up vertrokken weliswaar als underdog naar Almere, dit seizoen stond het na de vier onderlinge confrontaties desondanks twee tegen twee.

EenO’er Niek Kuik opent de score vanaf 7-meter, waarna Ronald Suelmann aan de andere kant drie keer doel treft en Kremer/Hurry Up op een 1-3 voorsprong zet. Ondertussen zien we een paar sterke acties van Kremer/Hurry Up-doelman Guido Rink, maar hij kan niet voorkomen dat Pals Groep/EenO na tien minuten weer gelijk komt; 4-4. Kuik mist vervolgens een strafworp voor Plas Groep/EenO, waarna Zwartemeerders met hulp van vier treffers van sterk spelende Jort Neuteboom en Arnold Postema op een 7-10 voorsprong komt.

Hurry Up-opbouwer Loek Hageman moet met een knieblessure afhaken, een fikse aderlating voor de ploeg van Joop Fiege. Na drie keer Suelmann en wederom prima stops van Rink, staat het na 25 minuten 9-13. Erik Huizing en Tommie Falke doen wat terug, maar met inmiddels zijn achtste treffer bepaalt uitblinker Ronald Suelmann de ruststand op 12-16.

De vraag voor de spelers en supporters uit Emmen is dan natuurlijk of hun EenO het gevaar Suelmann in de tweede helft wel weet af te stoppen. De aanhang uit Zwartemeer houdt zich vooral bezig met het trefzekere aanvalspel en de agressieve dekking van hun ploeg. Zou Kremer/Hurry Up dit nog eens dertig minuten kunnen volhouden?

Die laatste vraag lijkt in eerste instantie bevestigend te worden beantwoord, want Kremer/Hurry Up zorgt met haar solide dekking dat de opponent niet dichterbij kan komen. Na treffers van Erik Huizing en de 19-jarige Jort Neuteboom, mist Tommie Falke vanaf 7-meter, terwijl Suelmann zijn strafworp wel benut.

De gevaarlijkste man aan Pals Groep/EenO-kant, Erik Huizing, maakt in ondertal 14-18, maar Nick Masmeijer prikt er gelijk weer eentje extra voor Kremer/Hurry Up bij, gevolgd door de tiende van Suelmann; 14-20. Vanaf dat moment krijgt het team van Arthur Langedijk meer grip op de wedstrijd. Masmeijer loopt tegen zijn tweede tijdstraf aan, Pals Groep/EenO knokt zich in overtal terug naar 17-20 (2 x Kuik). Bezoen treft Suelmann in het gezicht en mag naar de kant. Hurry Up profiteert niet en Niek Kuik treft opnieuw; 18-20. De spanning aan beide kanten loopt op. Het spel wordt harder, wat resulteert in een 7-meter voor Niek Kuik; 19-20. Suelmann staat weer op scoort nummer elf, maar Niek Kuik mag weer op de strafworplijn plaatsnemen 20-21 (46”).

De gelijkmaker kan niet uitblijven en die komt van Niek Kuik; 21-21. Kremer/Hurry Up toont veerkracht komt met nog vier minuten te gaan op 23-25. Kuik scoort wederom, maar Peter Lambert van Pals Groep/EenO loopt 2-minuten aan. Suelmann maakt de 7-meter koeltjes af; 24-26. Kuik maakt zijn twaalfde, waarbij de strafworpen over en weer worden gegeven, want ook Suelmann treft weer. Het is zijn vijftiende treffer. Met nog één minuut te gaan neemt Joop Fiege bij 25-27 een time-out. Er wordt niet meer gescoord en zo is het sprookje voor handballend Zwartemeer compleet.
Provincie:
Tag(s):