dinsdag, 29. november 2011 - 15:09

I-phone leidt naar gestolen I-pad in schuurtje

Odijk

Na een woninginbraak op maandag 28 november wist de bewoner via zijn I-phone contact te leggen met zijn I-pad. Dat leidde tot de aanhouding van een verdachte.

Rond 19.45 uur kwamen de bewoners een woning aan de Zeisterweg thuis en ontdekten dat er was ingebroken. Zij waarschuwden de politie en agenten gingen ter plaatse. De bewoners ontdekten dat er onder andere een I-pad gestolen. De bewoner bedacht zich dat hij via zijn I-phone contact kon leggen met zijn I-pad en zo kon traceren waar die zich bevond. In overleg met de agenten deed hij dit.

Dat leidde naar een schuur bij een woning aan de Nijenheim in Zeist. Agenten stelden een onderzoek in de schuur in en troffen daar de I-pad, meerdere laptops en andere goederen aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. Daarbij waren onder andere spullen die die dag buit waren gemaakt bij een inbraak aan de Veldzichtstraat in De Bilt. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen.

In de woning hielden agenten een 22-jarige man uit Zeist aan. Daarbij verzette hij zich hevig, waardoor een agent zich genoodzaakt zag gebruik te maken van pepperspray. Daarna kon hij onder controle worden gebracht en worden geboeid.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. De politie zet het onderzoek naar beide woninginbraken en de herkomst van de goederen voort.
Provincie:
Tag(s):