zaterdag, 22. oktober 2011 - 22:08

Identiteit dodelijk slachtoffer A2 bekend

Abcoude

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doet samen met de Rijksrecherche onderzoek naar het ongeval op de A2 ter hoogte van Vinkeveen op zaterdagochtend.

Bij dit ongeval is een 35-jarige man uit Maastricht om het leven gekomen.
De man zat in de laatste auto in de rij van een file waar vluchtende verdachten vol in zijn gereden.

De twee verdachten zijn hierbij ook gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis waar ze zijn aangehouden. Een derde persoon is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een getuige belde zaterdagochtend rond 9.40 uur met de meldkamer van de politie dat hij achter een voertuig met twee verdachten van tanken zonder te betalen reed bij een tankstation ter hoogte van Culemborg langs de A2.

Vlak voor Vianen zagen agenten van de politie Utrecht de verdachten rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Omdat het voertuig weigerde te stoppen is de achtervolging ingezet, waarbij de politievoertuigen gebruikmaakten van optische en geluidssignalen. Hierbij reed de verdachte bestuurder, een 47-jarige man uit Tilburg, roekeloos en heeft een aantal maal politievoertuigen opzettelijk geramd om aan een aanhouding te ontkomen. De bijrijder is een 24-jarige inwoner van Rotterdam.

Op de A2 ter hoogte van Vinkeveen eindigde om 9.59 uur de achtervolging in een door de politie gecreëerde file met een noodlottig ongeval. Voor het creëren van files bestaan protocollen en de Rijksrecherche onderzoekt momenteel het politieoptreden en bekijkt hierbij ook of de geldende protocollen door de politie juist zijn gevolgd.

De aangehouden bestuurder wordt verdacht van poging tot doodslag op politiemensen, dood door schuld en doodslag. Ook wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de kentekenplaten op het voertuig van de verdachten, aangezien deze behoorden tot een ander voertuig. Daarnaast wordt onderzocht of beide verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan bezinediefstal.
Provincie:
Tag(s):