vrijdag, 9. september 2011 - 15:23

IGZ sluit tandartsenpraktijk in Kerkrade

Kerkrade

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 8 september aan Centrum voor Tandheelkunde en Orale Implantologie in Kerkrade het bevel gegeven te sluiten. Tijdens een onaangekondigd bezoek constateerde de IGZ ernstige risico's voor patiënten.

In het Centrum voor Tandheelkunde en Orale Implantologie werken twee tandartsen, de heren S. en P. Beide tandartsen voldoen niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg, waardoor ernstige risico's ontstaan voor de gezondheid van patiënten. Ze moeten daarom direct stoppen met hun werkzaamheden.

Op 5 september bracht de IGZ een onaangekondigd bezoek aan de praktijk. Aanleiding voor dat bezoek was een berisping door het Regionaal Tuchtcollege waartegen nog een hoger beroep loopt. De IGZ constateerde tijdens het bezoek ernstige tekortkomingen. Zo voldeed de gebruikte röntgenapparatuur niet aan de Nederlandse wet- en regelgeving en was tandarts P. niet bevoegd om de röntgenapparatuur te gebruiken. Een van de röntgenapparaten werd met plakband bij elkaar gehouden.
Provincie:
Tag(s):