maandag, 28. februari 2011 - 15:32

IJsselstein bestraft ongewenst gedrag met verblijfsontzegging

IJsselstein

Burgemeester Van den Brink heeft maandag het mandaat ondertekend waarmee hij de politie toestemming geeft personen die herhaaldelijk vervelend gedrag vertonen een verblijfsontzegging op te leggen. Dit heeft de gemeente maandag laten weten.

Gemeente, politie en horeca tolereren geen overlast. En zeker niet tijdens of na een avondje gezellig uitgaan. Burgemeester Van den Brink: "je kunt mensen aanspreken op ongewenst gedrag, je kan ze bekeuren en zelfs tijdelijk oppakken.

Maar soms wil iemand hier maar niet van leren. En blijft hij of zij vervelend gedrag herhalen. Dan zien we deze `gasten' liever niet in onze horecagelegenheden of op straat in de binnenstad. We nemen dan de stap deze persoon een verblijfsontzegging op te leggen.

Dit verbod geldt voor een bepaalde duur in een aangewezen gebied. Het is een laatste middel om iemand te dwingen uiteindelijk zijn gedrag aan te passen."

De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) biedt de mogelijkheid overlast, waaronder ook uitgaansoverlast, te bestrijden. Formeel heeft de burgemeester de bevoegdheid een verblijfsontzegging op te leggen.

De politie is echter 's nachts in het weekend, als veel mensen gaan stappen, aanwezig in de binnenstad. Zij kunnen snel en adequaat handelen als het nodig is. En zij kennen ook de mensen die herhaaldelijk over de schreef gaan.

Van de burgemeester mag de politie dan ook direct ingrijpen en deze personen een verblijfsontzegging opleggen. Ook het Openbaar Ministerie is akkoord met deze procedure.
Provincie:
Tag(s):