maandag, 19. september 2011 - 21:28

Imagine your future in Millenniumstad Hoogeveen

Hoogeveen

Een bijzondere samenwerking in een bijzonder project op locatie Julianastraat van het Roelof van Echten College. Leerlingen uit het tweede jaar van het Technasium en de kunstklas worden gepromoveerd tot ‘medewerker duurzame ontwikkeling’ van de gemeente Hoogeveen. Samen vormen ze een team dat in opdracht van de Stichting Hoogeveen Millenniumgemeente zich bezighoudt met één van de millenniumdoelen. Ze worden daarbij geïnspireerd door de toekomststad Artcadia!

De stichting heeft de leerlingen gevraagd met een ontwerp te komen voor één van de volgende thema’s: gebouwen, milieu en ruimte, water of mobiliteit. Hun ideeën moeten een bijdrage leveren aan het behalen van de millenniumdoelen en inwoners van Hoogeveen bewust maken van een duurzaam leefmilieu in hun eigen omgeving.

Als millenniumgemeente wil Hoogeveen lokaal initiatief verbinden aan de mondiale agenda. Gezamenlijk vechten tegen armoede en honger, tegen ongelijkheid tussen man en vrouw, tegen milieuverontreiniging, HIV en aids en voor verbetering van de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en schoon water.

Het verzoek van de stichting wordt gecombineerd met de wedstrijd ‘Imagine your future …. In Artcadia’. Artcadia is een denkbeeldige toekomststad, waar mensen tal van dringende problemen op de meest vernuftige manieren weten op te lossen. Uitdagingen op het gebied van milieu en ruimte, mobiliteit, gebouwen en water. Creativiteit en techniek vormen het antwoord op de vraagstukken waarmee Artcadia worstelt. Antwoorden waarnaar ook millenniumgemeente Hoogeveen op zoek is. Daarom heeft de school deze wedstrijd en de vraag van de Stichting Hoogeveen Millenniumgemeente in deze opdracht gecombineerd.

“Het is een zeer bijzonder project”, laat Lia Barendregt weten, technator op het Roelof van Echten College. “Nooit eerder werkten leerlingen van het Technasium en de kunstklas samen in een project. Het is fascinerend om te zien dat kunst en techniek zo dicht bij elkaar kunnen liggen. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten.”

De leerlingen verbeelden hun ideeën in een maquette, prototype of zelf bedachte andere vorm. Dit presenteren zij op 11 november aanstaande, tijdens de internationale duurzaamheiddag, aan hun opdrachtgevers, ouders, collega-leerlingen en de uitgenodigde pers.
Provincie:
Tag(s):