dinsdag, 11. oktober 2011 - 11:09

Impuls voor regionaal arbeidsmarktbeleid en agressiebeleid in de zorg

Den Haag

Minister Schippers en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van VWS hebben besloten deze kabinetsperiode bijna € 40 miljoen te investeren in het regionale arbeidsmarktbeleid en agressiebeleid in de zorg.

Door de groei van de zorgvraag de komende jaren en de investeringen in de langdurige zorg voor 12.000 mensen extra personeel, zal de zorgsector een groot beroep blijven doen op de arbeidsmarkt. In hun Arbeidsmarktbrief geven beide bewindslieden aan op meerdere fronten de zorginstellingen daarbij te ondersteunen. In de curatieve zorg wordt ingezet op innovatie om arbeid te verlichten, te besparen en om de vrijheid van patiënten te vergroten.

Verder investeren beide bewindslieden in het beleid om agressie tegen zorgprofessionals te verminderen. Dit doen ze door aan te sluiten bij het kabinetsbeleid om daders van agressie tegen zorgpersoneel strenger aan te pakken. Een belangrijk aandachtspunt is het stimuleren van de aangiftebereidheid, ook door te communiceren dat beschermd aangifte doen in veel gevallen mogelijk is.
Provincie:
Tag(s):