dinsdag, 22. maart 2011 - 19:11

Inbraak Media Markt in Middelburg

Middelburg

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.30 uur meldde een getuige dat er mogelijk werd ingebroken bij de Media Markt aan de Mortiere in Middelburg.

Agenten van de Zeeuwse politie zijn meteen met verschillende eenheden ter plaatse gegaan. Toen zij bijna op de Mortiere waren werden zij voorbij gescheurd door auto's.

Enkele agenten hebben de achtervolging ingezet en anderen zijn achtergebleven bij het winkelpand om een onderzoek te starten.

Bij het bedrijf aangekomen bleek dat er was ingbroken. Of er ook daadwerkelijk goederen zijn weggenomen is nog niet duidelijk.

De agenten hebben de 'plaats delict' afgezet en de technische recherche van Politie Zeeland heeft een sporenonderzoek gedaan.

De Walcherse agenten die de achtervolging hadden ingezet kregen hulp van hun collega's uit het Oosterscheldebekken. De auto's gingen namelijk via de A58 in de richting van Goes. Tijdens een dollemansrit hebben de vermoedelijke inbrekers spookgereden en hierbij een politieauto geramd. Deze is hierdoor vernield en kon niet meer rijden.

De daders van de inbraak zijn ontkomen, maar één van de auto's is teruggevonden in Goes. Deze is door een takelbedrijf weggesleept en op de auto wordt onderzoek gedaan door de technische recherche. Het betreft een gestolen auto.
Provincie:
Tag(s):