donderdag, 17. februari 2011 - 9:54

Inbraakgolf Venrayse wijk 'Brukske' opgelost met aanhouding

Venray

Met de aanhouding van een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de politie in Venray 13 woninginbraken opgelost. De inbraken vonden voornamelijk plaats in de wijk Brukske, zo meldt de politie.

De man werd op woensdag 29 december 2010, kort nadat er was ingebroken in een woning aan de Beethovenstraat, door een surveillance-eenheid op de Bachstraat aangehouden. Bij zijn aanhouding had de man twee fotocamera's bij zich, die hij uit de woning aan de Beethovenstraat had weggenomen.

Op de plaats waar deze man veelvuldig de nacht doorbracht, werden door de politie sieraden aangetroffen. Onderzoek naar de herkomst van die sieraden leerde dat deze afkomstig waren van woninginbraken in woningen aan de Wagnerstraat, de Mozartstraat en de Chopinstraat. De sieraden konden aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven.

Tijdens het hierop volgende onderzoek, dat ruim een maand duurde, bekende de man uiteindelijk 13 woninginbraken in met name de wijk "Brukske". De buit die de hij wegnam bestond hoofdzakelijk uit sieraden, TV's en computerapparatuur. In de wijk vond in 2010 een hausse aan woninginbraken plaats. De bewoners van de woningen waarvan de inbraak is opgelost zijn door de wijkagent van de wijk persoonlijk op de hoogte gebracht. De verdachte zit in voorarrest.
Provincie:
Tag(s):