donderdag, 24. maart 2011 - 19:55

Inbraken opgelost door DNA-match

Nijmegen

Afgelopen maand zijn acht inbraken in Nijmegen opgelost via een DNA-hit. Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden als verdachte.

De 41-jarige wordt verdacht van drie woninginbraken in de wijken de Biezen, Hees en in de Benedenstad gepleegd eind 2009 en begin 2010. Hierbij werden onder andere sieraden, foto- en computerapparatuur en een auto weggenomen. Ook zijn DNA-sporen van de verdachte aangetroffen bij meerdere inbraken in een studentencomplex aan de St. Annastraat eind 2009. Hierbij werd drie keer ingebroken in een studentenkamer en twee keer in een kelderbox van het studentencomplex. Ook hierbij werden onder andere foto- en computerapparatuur en gereedschap weggenomen.

De DNA-sporen die bij de inbraken zijn veiliggesteld werden in de landelijke DNA-databank ingevoerd. Daar kwam in januari een match met de verdachte uit. Eind februari werd de 41-jarige op last van de officier van justitie aangehouden voor verhoor. De man heeft de inbraken deels bekend. Voor de woninginbraak in de Benedenstad werd half maart een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit Vlissingen. Ook hij werd aangehouden en heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. Dossier tegen beiden verdachten is opgemaakt en wordt verzonden naar het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):