donderdag, 7. juli 2011 - 10:31

Inbreker aangehouden na succesvolle Burgernetactie

Leeuwarden

Een succesvolle burgernetactie heeft woensdagavond geresulteerd in de aanhouding van een 29-jarige inbreker uit Leeuwarden.

Rond 17.20 uur kwam een inbraakmelding uit een loods op de Groene Ster. Toen de aangever, een 60-jarige inwoner van Rinsumageest, bij de bedrijfsloods aankwam en naar binnen ging, stond hij oog in oog met de inbreker. De man sprong in een witte bedrijfsautobedrijf die in de loods gestald was. Vervolgens startte hij de auto en ramde een loodsdeur en reed naar buiten. Daar botste de inbreker met de gestolen auto tegen een container aan waarna hij in onbekende richting verdween.

Direct belde de aangever de politie via 1-1-2. De centralist van de Meldkamer Fryslân besloot om een Burgernetactie te starten. Ook werd een tweet geplaatst op www.twitter.com/meldkamer_frl. De agenten keken samen met 2500 deelnemers van Burgernet uit naar de verdachte en de auto.

Niet veel later vonden agenten de zwaar beschadigde auto in Tytsjerk. De dief was niet meer aanwezig. Even later meldde een Burgernetdeelnemer dat hij de verdachte man had gezien. Een surveillancehond en zijn begeleider moesten tot het uiterste gaan om de vluchtende verdachte, die door bramenstruiken en brandnetels heen rende, aan te houden. Dit lukte uiteindelijk nabij Hurdegaryp. Na zijn aanhouding werd de Leeuwarder overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):