donderdag, 20. januari 2011 - 22:54

Inbreker breekt been bij val van balkon

Zutphen

Bij een woninginbraak aan de Kuiperstraat in Zutphen heeft één van de inbrekers, een 30-jarige Fransman, zijn been gebroken door een val van het balkon van de woning.

De andere dader is gevlucht. De politie heeft de Fransman aangehouden.

De politie kreeg donderdag omstreeks 14:00 uur de melding van de inbraak. Een buurtbewoner had twee mannen naar beneden zien klimmen vanaf het balkon van de woning waar, zo bleek later, was ingebroken. Eén van hen kwam echter ten val en brak zijn been. De andere persoon vluchtte te voet. De Fransman die ten val was gekomen is door de politie aangehouden. Hij is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Even na de melding van de inbraak heeft de politie met hulp van een hulpvaardige automobilist een 30-jarige man uit Deventer ingerekend op de Marsweg in Zutphen op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. Deze persoon bleek na onderzoek echter niets met de inbraak van doen te hebben en is weer in vrijheid gesteld. De politie zet de zoektocht naar de andere verdachte voort.

De inbrekers zijn de woning binnengekomen door een deur te forceren. Uit de woning bleken onder meer diverse sieraden te zijn gestolen die later werden teruggevonden. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):