dinsdag, 8. februari 2011 - 11:03

Inbreker verzet zich hevig tegen aanhouding

Hoogezand

De politie heeft maandagnacht op het Gorecht-Oost een 33-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor inbraak. Politieagenten reageerden op een binnengekomen inbraakalarm vanuit een snoepwinkel. De dienders zagen dat in een steeg een deur van een winkelpand openstond.

Op een gegeven moment kwam de Hoogezandster naar buiten. Hij werd vervolgens door de agenten aangehouden. De Hoogezandster, een bekende inbreker die tevens verzet tegen de politie niet schuwt, werd direct gepepperd.

De verdachte reageerde hier amper op. De agenten kregen de man niet onder controle. Tijdens de worsteling op straat wilde de verdachte één van de agenten herhaaldelijk elleboogstoten geven. Hierop kreeg de inbreker meerdere klappen in zijn gezicht om het verzet en geweld te stoppen.

Uiteindelijk kon de recalcitrante Hoogezandster met behulp van andere gewaarschuwde agenten worden ingerekend. De buit van de inbraak betrof een fors geldbedrag en een laptop. In de kleding van de verdachte werd nog een schroevendraaier aangetroffen en in beslag genomen. De 33-jarige werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord.
Provincie:
Tag(s):