donderdag, 24. februari 2011 - 11:55 Update: 14-09-2018 20:07

Inbrekers op verschillende locaties aangehouden

Almere

In de nacht van woensdag op donderdag zijn bij een woninginbraak aan de Duncanweg en bij een bedrijfsinbraak op Oranjewoud vier verdachten aangehouden.

Bij de arrestatie van het tweetal aan de Duncanweg werd ook een gestolen auto ontdekt. De recherche van Almere heeft de inbraken in onderzoek.

Even na 01.00 uur gingen meerdere eenheden onderweg na een heterdaad inbraakmelding bij een woning aan de Duncanweg. Agenten hielden dicht bij het bewuste huis twee verdachten, 29 en 60 jaar en beiden woonachtig in Almere, in een gestolen auto aan.

Enkele minuten laten snelden meerdere eenheden naar een bedrijfspand aan Oranjewoud. Bij aankomst van de politie sloegen meerdere verdachten via het bedrijfsterrein op de vlucht. Na een achtervolging te voet werd een 17-jarige Almeerder aangehouden. Na een zoekactie op het terrein werd een 20-jarige Almeerder ontdekt die zich had verstopt. Nabij het gebouw werden meerdere tassen met gestolen goederen ontdekt die afkomstig bleken te zijn uit het bedrijfspand. Nader onderzoek moet uitwijzen of de verdachten bij meerdere inbraken in de regio betrokken zijn. Alle verdachten zijn ingesloten en zitten vast. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: