donderdag, 2. juni 2011 - 10:18

Inbrekers slaan hun slag in Hoogeveen

Hoogeveen

De politie doet onderzoek naar vier inbraken en twee pogingen daartoe die dinsdag hebben plaatsgevonden in Hoogeveen. De twee pogingen en vier daadwerkelijke inbraken vonden ondermeer plaats in de Zuiderweg, Lindelaan, en de Mast.

Bij de inbraken van dinsdag zijn waardevolle spullen als sieraden weggenomen. Tijdens een poging in de morgen in de Zuiderweg, zag een getuige een onbekende man bij een woning scharrelen. Zij waarschuwde de politie toen zij de aanwezigheid van de man niet vertrouwde. Toen de politie bij de woning aankwamen was de persoon vertrokken. De politie vermoedt dat het om een inbreker ging en beschikt over een signalement. Mogelijk zijn er mensen die informatie hebben naar aanleiding van het signalement.

De blanke man was rond 9.30 uur bij een woning aan de Zuiderweg. Hij is ongeveer 1.70 m lang, heeft een normaal postuur, heeft een ingevallen gezicht en heeft donkerkleurig kort geschoren haar. De verdachte wordt geschat op zo’n 28 a 32 jaar oud. Hij droeg in de morgen een trainingsjas met opvallende kleuren (beige, bruin, zwart, bordeaux), had een witte trainingsbroek aan en droeg een donker petje zonder opdruk. Hij verplaatste zich op een zwarte fiets, mogelijk een zogenaamde opoefiets.
Provincie:
Tag(s):