donderdag, 2. juni 2011 - 12:17

Inbrekers springen uit rijdende vluchtauto

Twee dieven zagen kans om aan de politie te ontkomen door uit een rijdende auto te springen. Het onbemande voertuig botste vervolgens op een geparkeerde auto.

De gebeurtenissen startten op donderdag om 03.45 uur bij Hazeldonk. Daar was onder verdachte omstandigheden een kleine witte vrachtwagen gesignaleerd met een Frans kenteken.

De inzittenden zouden zeilen van de vrachtwagen open hebben gesneden, zo luidde de melding. Diverse politie eenheden keken uit naar het bewuste voertuig. Agenten zagen het vrachtwagentje om 04.15 uur via de A-16 in noordelijke richting Nederland in rijden. Bij Prinsenbeek verlieten de inbrekers de autosnelweg. Via de Velsgoed en de Heijkantstraat ging men de Schutsestraat in.

Daar sprongen de bestuurder en zijn bijrijder onverwacht uit de nog rijdende auto. De vrachtauto botste vervolgens bovenop een geparkeerde grijze Audi. Door de klap werd de Audi de voortuin van een woning ingedrukt. De Audi raakte daarbij aanzienlijk beschadigd. In het tumul zagen de twee mannen kans om te ontkomen. Er is nog een politiehond ingezet, maar die heeft het duo niet kunnen achterhalen. Wel vond de hond diverse spullen terug, die de inbrekers op hun vlucht verloren of achtergelaten hadden. De zoekactie duurde tot 06.40 uur. Het vrachtwagentje (Mercedes bakwagen) was gestolen.
Provincie:
Tag(s):