donderdag, 19. mei 2011 - 15:48

Inbrekersbende Oost-Groningen aangehouden

Met de aanhouding van acht verdachten (in de leeftijd van 18 tot 27 jaar) uit Oude en Nieuwe Pekela, Beerta, Wedde, Bellingwolde en Heiligerlee heeft de politie zestien misdrijven opgelost.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een verkeerscontrole op vrijdag 2 april op de Hoofdweg in Wedde. Hierbij werden de bestuurder en de bijrijder (27 en 18 jaar) uit Oude Pekela aangehouden voor het bezit van een behoorlijke hoeveelheid harddrugs en geld. Bij een doorzoeking in een woning in de Herestraat in Oude Pekela troffen agenten veel gestolen spullen aan.

Op basis van een vervolgonderzoek werden nog eens zes verdachten aangehouden en zestien misdrijven opgelost. Naast vele inbraken werden in de periode 2010/2011 door de daders (in wisselende samenstelling) meerdere diefstallen en verduisteringen gepleegd. De inbraken en diefstallen werden in o.a. Vlagtwedde, Pekela’s, Stadskanaal, Wedde gepleegd. Ook werden er diefstallen gepleegd in de Provincie Drenthe. Veel gestolen spullen, opvallend veel televisies, werden in beslaggenomen. Veel van de gestolen goederen konden worden teruggeven aan de eigenaars.

Motief

De verdachten gaven aan dat voornamelijk geldelijk gewin het motief was voor hun gedrag. Twee leden van de inbrekersbende zitten in de gevangenhouding. De overige verdachten werden in afwachting van hun rechtszaak naar huis gestuurd. De politie heeft het onderzoek nog niet helemaal afgerond. De politie zal het dossier opmaken en inleveren bij het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist wat met de verdachten gaat gebeuren.
Provincie:
Tag(s):