dinsdag, 1. februari 2011 - 16:19

Informatiebijeenkomst ‘Brandweerzorg in de gemeente Eemsmond’

Eemsmond

Op uitnodiging van de gemeente Eemsmond kwamen maandagavond 31 januari brandweer en vertegenwoordigers van dertig bedrijven die gevestigd zijn in de Eemshaven, naar de informatiebijeenkomst ‘Brandweerzorg in de gemeente Eemsmond’.

Tijdens de bijeenkomst werden de onderzoeksresultaten gepresenteerd van het onderzoek ‘Brandweerdekking en kazernelocaties gemeente Eemsmond’ dat de gemeente in 2010 liet uitvoeren.
Naar aanleiding van het rapport heeft de gemeente een werkgroep ‘Dorpskernen’ en een werkgroep ‘Eemshaven’ ingesteld. Beide werkgroepen moeten voor 1 mei een richtinggevend advies formuleren voor het college.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde het Adviesbureau Van Dijke (AVD) zijn onderzoeksresultaten. Daarnaast werden op hoofdlijnen de mogelijke modellen geschetst voor samenwerking op het terrein van de brandweerzorg in de gemeente Eemsmond.

De gemeente is verantwoordelijk voor brandweerzorg in haar dorpskernen en de Eemshaven. Reden om de brandweerzorg onder de loep te nemen en goed af te stemmen op de toekomstige groei van de Eemshaven. In de Eemshaven vestigen zich nieuwe bedrijven die mogelijk risico’s met zich meebrengen. De resultaten van het onderzoeksrapport werden eerder al gepresenteerd aan de gemeenteraad en de brandweer.
Provincie:
Tag(s):