dinsdag, 19. juli 2011 - 11:48

Insluipers blijven actief in Meppel

Meppel

De inspanningen van de politie en de recente aandacht in de media hebben de personen die zich schuldig maken aan de voortdurende insluipingen in woningen in Meppel nog niet kunnen weerhouden om daar mee te stoppen. In juli is al weer negen keer aangifte gedaan. Wel constateert de politie dat burgers oplettender zijn en vaker verdachte situaties melden.

Al geruime tijd worden er in Meppel insluipingen in woningen gepleegd. De insluipingen vinden bijna allemaal op dezelfde manier plaats. Via een niet afgesloten deur of raam aan de achterzijde dringt men overdag of ’s avonds ongemerkt de woning binnen. Vaak terwijl de bewoners thuis, of net even weg zijn. De buit bestaat meestal uit geld, sieraden, camera’s, telefoons en laptops.

De meeste insluipingen vinden plaats in de wijken Koedijkslanden, Centrum en Oosterboer. Ook de laatste insluipingen vonden hoofdzakelijk plaats in deze wijken, vier keer in de Koedijkslanden en drie keer in het Centrum. In meerdere gevallen is een dader overlopen. Men gedraagt zich dan correct en onopvallend en vertelt dan één of ander smoesje, dat men op zoek is naar een bal die in een tuin is gerold. Uit de signalementen die de politie tot nu toe heeft gekregen is op te maken dat het steeds mannen/jongens zijn de leeftijd van 14 tot 25 jaar. In de meeste gevallen gaat het om personen met een getinte huidskleur.

De politie adviseert alert te zijn op onbekende personen in de buurt of bij de eigen woning of die van de buren. Het noteren van signalementen van vreemde en verdachte personen kan de politie helpen daders aan te houden. Maak een foto als dat kan. Bel direct 112 als een insluiper op heterdaad wordt betrapt of er een vreemde in de tuin of woning wordt aangetroffen. Wil men anoniem blijven dan kan men bellen met 0800-7000

Begin dit jaar waarschuwde de politie ook al voor deze insluipingen. Er zijn ook al een aantal verdachten aangehouden. Die zijn weer in vrijheid gesteld en moeten zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. De insluipingen gaan echter door. Deze verdachten hebben zich door hun aanhouding niet laten stoppen of er zijn meer daders actief. Ook de recente publiciteit rondom deze diefstallen heeft dus kennelijk geen effect.
Provincie:
Tag(s):